Advocaten

HDVC-portrait - vignette

Hans Van de Cauter heeft zijn kandidaturen in de rechten (bachelor) in het Nederlands in Brussel afgelegd (KUB 1991-1993), maar heeft zijn licenties (master) in het Frans aan de Katholieke Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) voortgezet. Hij heeft in 1996 zijn diploma behaald (met de vermelding “onderscheiding”). Hij is perfect tweetalig en kent ook zeer goed Engels en Duits. Hij heeft op 4 oktober 1996 de eed afgelegd als advocaat.

Na een jaar sociaal recht hield hij zich vanaf 1997 voornamelijk met vastgoedrecht en handelsrecht bezig. Hij heeft een brede kennis van Belgisch en internationaal recht. Hij heeft tijdens zijn werk een specialisatie gevolgd in economisch recht (ULB, 2003-2005) en vastgoed (Solvay, 2005-2006).

Hans Van de Cauter heeft al in alle provincies van België gepleit en heeft een brede ervaring in rechtszaken. Hij heeft bijna 1.000 zaken behandeld voor zijn eigen rekening of voor de rekening van andere advocaten. Hij is af en toe spreker in vastgoedrecht en heeft verschillende publicaties in dit domein op zijn naam. Publicaties :

 • 2001 en 2017: Veiligheidscoördinator (Kluwer)
 • 2010 en 2017: Mede-eigendom (Kluwer)
 • 2013: Hypothecair krediet (Larcier)
 • 2009-2010: Opstellen van vastgoedcontracten voor de CIB (confederatie van vastgoedmakelaars)

Voordrachten :

 • 2010 : mede-eigendom en bodemvervuiling (CIB)
 • 2007 – 2017 : gesplitste zakelijke rechten : vruchtgebruik, erfpacht en opstal (2 x per jaar) (Kluwer)

E-mail : hvdc@be-ius.be
LinkedIn : Profiel


NIcolasD - portrait Nicolas Delvoie is licentiaat (master) in de rechten aan de Katholieke Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) (vermelding “grote onderscheiding”) en is advocaat aan de balie van Brussel sinds 2005. Hij kent goed het vastgoedrecht in brede zin en heeft in dit domein met succes aan verschillende opleidingen deelgenomen (ICHEC Entreprises in 2010, Executive Programme van Solvay Brussels School of Economics en Management in 2011). Nicolas geeft zijn cliënten raad en staat hen bij in het kader van vastgoedoperaties (due diligence, bouw, stedenbouw, koop, verkoop, gesplitste zakelijke rechten,…) en vertegenwoordigt hen voor de gerechtelijke en arbitrale instanties. Hij houdt zich ook bezig met handelshuurrecht, gemeen huurrecht en woonhuurrecht. Nicolas is ook spreker op conferenties over vastgoedrecht. Hij werkt in het Frans, het Engels en het Nederlands. Publicaties:

 • « Certificats et accessoires de l’immeuble : le certificat de performance énergétique des bâtiments », verschenen in mei 2012 in het tijdschrift Jurimpratique, Uitgeverij Larcier;
 • « Green buildings : La performance énergétique des bâtiments », verschenen in februari 2012 in het tijdschrift Jurimpratique, Uitgeverij Larcier;
 • « PEB des nouvelles constructions et bâtiments publics », verschenen in september 2011 in het magazine Profacility.
 • « Pour tout savoir sur le certificat énergétique », verschenen in juli 2011 in het magazine Lobby.
 • « Opgelet : energiecertificaat verplicht ! », verschenen in juni 2011 in het magazine Onderneming & zelfstandig.
 • « La Performance Energétique (PEB), partie intégrante du Green Building », verschenen in april 2011 in het magazine Experts.
 • « La performance énergétique des bâtiments : contraintes et réalités », verschenen bij uitgever Larcier in de Revue du Droit International des Affaires (A.O.R.) in 2009.
 • « La prescription et le contrat de travail » (deel van het werk met als titel « Les 30 ans de la loi du 3 juillet 1978 relative aux contrats de travail »), verschenen in Editions du Jeune Barreau in 2008.
 • « La renonciation en droit du travail », verschenen bij uitgever Larcier in het Journal des Tribunaux du Travail (T.T.) in 2007.

E-mail : nd@be-ius.be
LinkedIn : Profiel